BørnefamilierNyhederNyt fra AlanyaSeværdigheder

4 ting du kan lave i Mahmutlar, Alanya

Mahmutlar var engang den yderste udkant af Alanya, i dag er den en by i byen

Med over 50.000 indbyggere, hvilket er næsten en fordobling siden 2013, er Mahmutlar nu en af Alanya mest populære områder, både for de lokale, fastboende udlændinge og ikke mindst turister, som ønsker en feriebolig tæt på vandet.

I samarbejde med Pura Vida restaurant i Mahmutlar kommer vi i denne artikel med 4 bud på hvad hvordan du kan opleve det bedste af Mahmutlar, ligemeget om du tager på dagstur til byen under din ferie, eller om du bruger hele ferien i Mahmutlar.

4 ting du kan lave i Mahmutlar, Alanya

Tag en tur på stranden i Mahmutlar

Den korte afstand til stranden og det smukke blå middelhav er grunden til mange vælger Mahmutlar som lokation for deres ferie. I 2022 har Mahmutlar strandene også fået nye strandbarer.

En af de nye strandbarer er Pura Vida Beach på nr. 73, som blandt andet har været med i Kommunes video om de nye strandbarer.

På Pura Vida Beach er en hyggelig farverig strandbar med venligt personale og gode badeforhold. Du kan benytte en strandstol og en parasol for kun 30 tl, eller ganske gratis, hvis du er spisende kunde på strandbarens restaurant, som tilbyder velsmagende mad og drinks, som passer perfekt til sydens sol.

Læs mere om Pura Vida beach på deres facebook side.

Ruinerne af Naula

Den antikke by Naula i Mahmutlar er fra den Byzantinske periode (395-1453). Ruinerne ligger side om side med store højhuse med svimmingpools og legepladser.

Området er ofte tæt tilgroet og der findes ikke meget information at finde om Naula´s historie. Området er endnu ikke er blevet udgravet, hvilket naturligvis er grunden til at man ikke ved meget information om Naula´s historie. Området er derimod perfekt at gå på opdagelse i, da der er mulighed for at gå uforstyrret rundt mellem de mange hunred år gamle ruiner.

I området finder du blandt andet en byzantinsk basilika med 3 skibe og apsis (Halvrund afslutning på kirkens kor) som måler omkring 20 meter i længden. På basilikaens vægge er der stadig synlige freskoer.

Hvis du vil vide mere om Naula, så læs hele vores artikel om de antikke ruiner her.

Nyd et måltid på Pura Vida Restaurant

Hvis du gerne vil nyde en god frokost eller et hyggeligt aftens måltid, så besøg Pura Vida i centrum af Mahmutlar.

Ejerne af Pure Vida er det danske par Dorthe og Flemming Ølgaard, som åbnede restauranten i marts 2017, sammen med deres tyrkiske partner Kaya Catak.

Restauranten ligger på hovedgaden Barbaros Cd. og de har live musik 3 gange om ugen. Det er 3 forskellige bands, der spiller i løbet af ugen, så der er noget for enhver smag. Om onsdagen er med skønne Gerry og hendes ligeså skønne band, Fredag kommer Karen Kar og karaoke, hvor du selv har mulighed for at gribe mikrofonen og om søndagen er det Salt Band, som er nye i Alanya, men kendt andre byer og fantastisk dygtige!

Derudover har de også et stort menukort med masser af spændende og velsmagende retter. I vores restaurantanmeldelse kan du læse mere om Pura Vidas lækre mad eller besøge deres facebook side.

Gå en tur på det lokal frugt og grønt marked i Mahmutlar

Både tirsdag og lørdag er der frugt og grønt marked i Mahmutlar. De tyrkiske “bazarer” er altid en oplevelse, og hele året rundt er nye frugter og grøntsager på sæson. Igennem året er der også en række unikke og eksotiske frugter på sæson, læs mere om dem her.

Markederne er de tyrkiske husmødres og restauranternes fortrukne sted at handle ind, da man altid kan finde lokalt groet friske fødevarer fuldt med smag. Som turist kan du også gå på opdagelse på markedet og blandt andet købe nødder, frisk frugt og/eller krydderier til ferien.

Læs også >> Bazar i Alanya (Markedsdage i Alanya)

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

Denne artikel omhandler:

  • Naula
  • Ruinerne i Mahmutlar
  • Seværdigheder i Mahmutlar
  • Oplevelser i Mahmutlar
  • Pura Vida Restaurant i Mahmutlar
  • Seværdigheder i Alanya
  • Danske virksomheder i Mahmutlar
  • Gode strande i Mahmutlar
  • Mahmutlar i Alanya

PIN IT!

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.