COVID-19NyhederNyt fra Alanya

COVID-19: Tyrkiet sammenlignet med Danmark

COVID-19 har overtaget hele verden og hvert land håndtere situationen forskelligt.

COVID-19 er ligeglad med religion, hudfarve, køn og alt andet. Det smitter alle.

Men kulturerne og sygesystemerne er forskellige og derfor skal hvert land have kulturen og sygesystemerne med i sine overvejelser for, hvordan de håndtere pandemien.

Tyrkiet og Danmark håndtere på mange måder COVID-19 forskelligt.

Tyrkiet er et muslimsk land, hvor det at samles i moskéerne til fredagsbøn, spise måltiderne med familiemedlemmer og søndags picnics i naturen er en stor del af Tyrkisk kultur. Derudover er der betalt sygeforsikring i Tyrkiet, mens det er gratis i Danmark. Tyrkiet har dog indført gratis behandling af COVID-19 både for tyrkiske statsborgere, expats og turister i landet.

Vi hos Alanya.dk er IKKE eksperter i COVID-19. Vi får nyhederne på samme tidspunkt, som resten af verden og vi ved ikke mere om, hvornår det bliver muligt at rejse, end alle andre. Alt dette laver vi eksperterne om, og vil efterfølgende forsøge at videreformidle det.

Men vi har forsøgt at samlet en oversigt over, hvad reglerne i Tyrkiet er D.D, inklusiv antal testet, smittet, døde og raskmeldte.

Læs også: Ramadanens 2. dag: Faste i karantæne

Tyrkiet Karantæne, karantæne i Tyrkiet, COVID 19 tyrkiet, corona virus i tyrkiet, weekend karantæne i Tyrkiet

COVID-19 i Tyrkiet

Tyrkiet er et meget socialt land. Folk ses dagligt med venner og familiemedlemmer. Folk mødes i moskéerne til bønner og middagsselskaber med bedsteforældre, onkler og tanter samt fætre og kusiner er helt almindeligt for Tyrkiet.

Oveni det startede den muslimske fastemåned ramadanen den 24. april, som normalt er en tid, hvor man går ud og spiser Iftar (aftensmad efter solnedgang) eller invitere folk til middag. I år bliver Ramadanen på mange båder anderledes, læs mere om det her.

Tyrkiet har indført følgende regler for at formindske smitten:

 • Personer over 65 år og under 20 år, samt koniske syge skal forblive hjemme. Der er i øjeblikket tale om at lempe reglerne for folk over 65 år, men os bekendt er intet vedtaget endnu.
 • Indbyggere i 31 provinser, inklusiv Alanya, er i weekend karantæne. Karantænen for weekenderne vil fortsætte indtil andet bliver meldt ud.
 • Der må ikke være mere end 3 personer i en bil. Forsædet ved siden af chaufføren skal forblive tomt.
 • Alle personer skal bære masker, hvor folk er samlet, inklusive supermarkeder, markedspladser og arbejdspladser samt i alle former for transport (inklusive private køretøjer) med mindst to personer inden i.
 • Alle skal bære masker på frugt og grønt markederne (bazaren). Har man ikke en maske, bliver de udleveret ved indgangen.
 • Lukning af bygrænser mellem stor kommunerne.
 • Indstilling af alt offentlig transport mellem byerne i Tyrkiet. Gældende for byerne Adana, Ankara, Antalya, Aydin, Balikesir, Bursa, Denizli, Diyarbakir, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Izmir, Kahramanmaras, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya,  Manisa,  Mardin, Mersin, Mugla, Ordu, Sakarya,  Samsun, Sanliurfa, Tekirdag, Trabzon, Van, and Zonguldak.
 • Ingen flyvninger ud af landet, men undtagelse af specialflyvninger, som har til formål at få strandet turister hjem til deres hjemlande.
 • Indstilling af alle indenrigsflyvninger. Indenrigsflyvninger bliver tidligst åbnet den 20. maj 2020.
 • Lukning af restauranter (med undtagelse af take-away), tatovører, frisører, skønhedsklinikker samt mange flere.
 • Hvis en person viser COVID-19-symptomer, er det tyrkiske sundhedsministeriums retningslinjer at sende denne person til et udpeget hospital for test og mulig observation under karantæne i 14 dage.
 • Alle museer og arkæologiske steder er lukket.
 • Alle grundskoler, mellemskoler og gymnasier og universiteter (offentlige og private) er lukket. Undervisning foregår online eller via et tv-program.
 • Lokale myndigheder kan indføre yderligere COVID-19-begrænsninger, herunder udgangsforbud, med kort varsel.
 • Bøder på 3150 tl for brud på reglerne.

Grundet Tyrkiets sociale adfærd, er strenge regler indført. Dertil er Tyrkiet et meget stort land, hvilket betyder smittetallene hurtigt kommer til at se udtrolig voldsomme ud.

Tyrkiet er selvforsynende i COVID-19 tests, hvilket betyder de tester meget aggressivt, for at finde så mange tilfælde som muligt. Tyrkiet har omkring 82 millioner indbyggere, sammenlignet med Danmark som har 5,8 millioner. Det betyder indbyggertallet i Tyrkiet er 14,13 gange højre end Danmark. Tyrkiet udgiver dagligt en oversigt over COVID-19 situationen, hvilket os bekendt Danmark ikke gør.

Covid-19 Tyrkiet, Conorna tal tyrkiet, Tyrkiet Corona tal, Corona sitautionen i Tyrkiet, Alanya nyheder, Tyrkiet nyheder,

Oversigten oversat til dansk

Antal samlede COVID-19 test: 868.565

Antal smittede i Tyrkiet: 107.773

Antal døde (total): 2.706

Antal patienter med intensiv pleje: 1783

Antal respirator patienter: 900

Antal raskmeldte: 25.582

Antal testet de sidste 24 timer: 38.308

Antal nye tilfælde 2861

Antal døde sidste 24 timer: 106

Antal raskmeldte sidste 24 timer: 3.845

Tyrkiske COVID-19 tal sammenlignet med Danmark COVID-10 tal

HUSK at tage det fakta at den tyrkiske befolkning er 14,13 gange større end den danske.

25/4 – 2020Tyrkiet (Kilde: Den tyrkiske regering) Tal fordel på 82 millioner indbyggereDanmark (Kilde: politiken) Tal fordelt på 5,8 millioner indbyggere
Testede:868.565146.915 
Smittede:107.7738.575
Raskmeldte:25.5825.805
På intensiv:178370
I respirator:90056
Døde:2.706422

Vi håber denne oversigt har været en hjælp for jer. Husk endnu engang vi ikke er eksperter, så alle vores fakta kommer fra pålidelige online kilder, som vi har adgang til.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.