Bo og BoligNyheder

Guide og huskeliste: Flyt til Alanya

Rigtig mange danskere drømmer om at flytte til Tyrkiet og særligt Alanya.

Den drøm kan vi godt forstå, vi har jo selv gjort det. Men før du pakker dine tasker og booker en billet, så er der nogle spørgsmål du gør stille dig selv.

Et af dem er, hvilken forberedelse kræver det at flytte til Alanya? 

Vi har lavet en Guide og huskeliste: Flyt til Alanya

Alanya, Flyt til Alanya, bo i Alanya

1: Bolig i Alanya

Det er naturligvis vigtigt at have noget at bo i. Ejer du selv en lejlighed i Alanya, så kan du naturligvis bo der uden problemer. Hvis du ikke ejer en lejlighed og skal ud og leje en lejlighed, så skal du stille dig selv følgende spørgsmål: Hvor skal jeg bo? Hvor stor skal boligen være? hHad husleje har jeg råd til? osv….

I Alanya kan man leje både møblerede lejligheder og umøblerede lejligheder. Vi anbefaler at leje en møbleret lejlighed til at starte med, da det er utrolig dyrt at fylde en lejlighed lige efter man er flyttet til Alanya. Det er jo alt fra gafler til støvsuger, der skal købes ind til en tom lejlighed og det kan blive dyrt. Når man er faldet til i Alanya kan man jo altid leje en tom lejlighed og købe møbler.

Huslejen og kvaliteten i Alanya svinger meget fra sted til sted. Er man indstillet i at bo lidt væk fra byen, i en gammel lejlighed kan man være heldig at finde noget til omkring 1500 tl. Skal det være lidt mere “luksus” og tættere på byen, så bliver prisen 2000+ tl.

HUSK: Det er altid nemmere at finde noget i efteråret, hvor sæsonen slutter og mange turister og tyrkere forlader byen.

Læs også >> 13 gode råd, til når du lejer en lejlighed i Alanya

opholdstilladelse til tyrkiet, tyrkisk opholdtilladelse, ikamnt til tyrkiet, ikamet til tyrkiet, blå bog til tyrkiet, visum til tyrkiet, tyrkisk opholdstilladelse i tyrkiet, hvordan får man opholdstilladelse til tyrkiet, hvad er en tyrkisk opholdstilladelse,

2: Opholdstilladelse

Reglerne for opholdstilladelse (ikamet / blåbog) er for nogle en jungle. En opholdstilladelse kræver bl.a. at du har en gyldig sygeforsikring og ejer en lejlighed eller har en gyldig og lovlig lejekontrakt.

Online kan du finde engelske oversigter til, hvad krav der er til opholdstilladelser i Tyrkiet eller du kan få hjælp til at lave din opholdstilladelse i Tyrkiet her!

vandreturer i alanya, guidet vandreture i Alanya, fam tour alanya, udflugter i Alanya, Alanya udflugter, oplevelser i Alanya, vandreturer i Alanyas bjerge

3: Hvad skal du lave.

Hvis du er pensionist, er det en god ide at have en plan for, hvad nogle af dagene skal gå med. Ellers kan du hurtig ende med at føle dig ensom og trist, og så forsvinder glæden ved Alanya hurtigt.

Får du ikke en sociale ydelser, og er afhængig af at tjene dine penge selv, skal der også lægges en plan. Det er i perioder nemt for danskere at få et arbejde i Alanya. Steder som smykkeforretninger, optikere og ejendomsmæglere er det ofte muligt at finde et arbejde. MEN de færreste tilbyder en arbejdstilladelse. I Alanya er det nogle steder almindeligt at arbejde uden en arbejdstilladelse, men du skal gøre op med dig selv om det er en risiko du vil løbe. Bliver man taget, betyder man smidt ud af Tyrkiet.

Derudover skal man huske, at det er meget anderledes at arbejde i Tyrkiet. Du arbejder mange timer om dagen, ofte 6 eller 7 dage om ugen, til en meget lille løn (3000-6000 tl) sammenlignet med Danmark.

Mange online eller fjernstuderer også i Alanya, og modtager dermed dansk SU.

tyrkisk parlør, tyrkisk dansk, lær tyrkisk, tyrkisk turist parlør, parlør til tyrkiet

4: “Ham den søde”

Mange piger flytter til Alanya for “Ham den søde”- tjener/ bartender / m.m. Og det er der heller ikke noget galt med. Men mange piger oplever også at den smukke sommerromance ikke helt holder i hverdagen.

En af grundene er, at mange tyrkiske drenge har mange piger på én gang, og derfor er det lidt ubelejligt, når en af pigerne kommer permanent.

Desværre har vi flere gange set, at de først slår op med pigerne, efter de har opsagt hele deres liv i Danmark, fortalt hele verden de flytter, har underskrevet tyrkisk lejekontrakt og alt andet. Og hvorfor gør de det første der? Svaret er altid penge. De fleste tjener nemlig god kommission på deres piger, f.eks. ved de sidder på deres arbejde og drikker drinks, ved at indgå en aftale med udlejeren af lejligheden om, at de får en del af depositummet, eller ved at hjælpe med at købe møbler til overpris hos “fætteren”.

Andre fyre er mere reelle, og holder oprigtigt af deres kæreste, men kulturforskellen eller den tyrkiske familie kommer i vejen og ender med at ødelægge forholdet.

Nu hvor alle skrækscenarier er givet, så ser vi NATURLIGVIS også mange sunde og glade parforhold i Alanya og Tyrkiet. De parforhold er som regel ligesom danske parforhold, bare med Alanyas smukke solnedgang til at pynte på romancen.

alanya familie destination, familie ferie i alanya, alanya familie ferie,

5: Familien

Nogle danske familier vælger at pakke kufferten og flytte sammen til Alanya. Dette er også super, men i disse tilfælde skal man også huske forskellige ting. F.eks er der skolepligt for alle børn bosat i Tyrkiet, og rigtig mange danske børn, som ikke taler tyrkisk oplever dette som en stor udfordring og nogle falder aldrig til i deres nye kultur.

Derudover er der meget få og altid meget dyre vuggestuer og børnehaver, med andre pædagogiske standarter end vi kender i Danmark. Alternativet mange vælger er at betale en hjemmegående tyrkisk kvinde, for at passe børnene.

Man skal som dansk familie også overveje om/hvordan man vil holde børnenes danskkundskaber ved lige, f.eks. skal man selv undervise dem i dansk eller betale for en underviser online, hvis man ønsker de har de kundskaber i fremtiden.

ingen lakris i tyrkiet, lakrids i tyrkiet, lakrids i udlandet, fakta om lakrids, fakta om lakridsproduktion, fakta om alanya, guide til alanya, alt om alanya, home service i alanya, home service alanya, lejlighed i alanya, lej lejlighed i alanya, lakrids fakta, lakrids, fast boende danskere i tyrkiet, fast boende danskere i alanya

5: Danske goder

Flytter man til Tyrkiet, siger man naturligvis farvel til rigtig mange danske goder. F.eks. barsel, gratis sygeforsikring, børnepenge, og det er vigtigt at sætte sig ind i, om man mister sin folkepension. Man siger farvel til et system man kender, og skal sætte sig ind i et nyt.

Derudover siger man også farvel til: dansk tv, lakrids, svinekød, m.m. Det er naturligvis alle sammen ting man kan købe sig til i Alanya (klik på teksten og se hvordan), men her skal man igen tjekke sit budget og se om økonomien kan bære det.

landsbyer omkring alanya, alanya landsbyer, alacami landsby, tyrkiske landsbyer, kør selv ferier i alanya, kør selv turer i alanya

6: Integration

Et stort antal danskere forventer at alle, der flytter til Danmark, hurtigt bliver intrigeret. Derfor kan man kun stille de samme krav/forventninger til en selv, når man flytter til et andet land.

Men det er ikke altid så nemt. Alanyas kommune tilbyder et sprogkursus på A1 og A2 niveau. Time antallet er lang færre end Danmark tilbyder tilflyttere, og sprogkursets hold bliver altid fyldt på rekordtid, så man skal konstant holde sig opdateret med, hvornår man kan tilmelde sig. På A1 og A2 lærer man grundlæggende tyrkisk, og vil man derefter have mere undervisning, skal man betale sig fra det.

Når man så endelig kan lidt tyrkisk, synes de fleste tyrkere alligevel det er sjovere at snakke engelsk eller tysk med dig, for så kan DE jo få øvet deres sprogkundskaber med dig.

Integration er naturligvis mere end at tale sproget. Får man nogle gode tyrkiske venner, kan de forhåbentligt lære dig om skikke og kulturen. Mange europæiske tilflyttere bruger en stor del af deres tid med andre tilflyttere, og bliver derfor aldrig helt integreret.

Du kan også følge vores blog / Tea Tougaards Rejseblog, hvor der ofte bliver skrevet om den tyrkiske hverdag og kulturen set med dansk perspektiv.

vandreturer i alanya, guidet vandreture i Alanya, fam tour alanya, udflugter i Alanya, Alanya udflugter, oplevelser i Alanya, vandreturer i Alanyas bjerge

7: Få en hverdag.

Når man flytter til Alanya, kan man godt falde i fælden “det-er-ligesom-en-lang-ferie”. Alanya er skøn, men skal man bo her, skal man hurtigt have kickstartet en hverdag. Meget få har råd til at spise på restaurant hver dag, eller sidde på stranden hele dagen og drikke drinks.

Når man bor her, er der de samme kedelig pligter, som der er i Danmark. Tøjet skal vaskes, der skal købes ind og laves mad, gøres rent, regninger betales, m.m.

Starter man ikke hurtigt en hverdag efter man er flyttet, oplever man hurtigt, at alle behandler en som en turist, og pengene forsvinder utroligt hurtigt. Det er den fælde der gør, at mange hurtigt flytter hjem igen, for de forbliver en “gæst” ikke en tilflytter.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Flyt til Tyrkiet
  • Flyt til Alanya
  • Guide til at flytte til Tyrkiet
  • Guide til at flytte til Alanya
  • Bo i Alanya

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.