Nyt fra Alanya

Guide: 4 slags is, du skal smage i Alanya

Ferien i Alanya bør indeholde en helt masse kølige is.

Derfor har vi lavet denne skønne guide med 4 forskellige slags is, som du kan smage i Alanya.

Guiden er en blanding af traditionelle is og de nyeste trends indenfor is.

Maras is, maras ice cream, is fra tyrkiet, tyrkisk is, is fra Tyrkiet

Maraş is fra Tyrkiet

Maraş is kommer fra Kahramanmaraş. Isen blev tilfældigt opfundet, da Osman Ağa lavede et “måltid” af orkideernes tørrede dele, kendt under navnet salep.

Isen er kendt for sin ekstraordinære konsistens: tyk, klæbrig og cremet. Den serveres oftest med kniv og gaffel. Det lyder måske mærkeligt at spise is med bestik, men det smelter ligeså snart det rammer din tunge. Maraş is sælges oftest af talentfulde gade-ismænd, som står og blødgører isen mens de ringer med en ko-klokke.

Ismændene er kendt for de tricks, som de laver med turisterne, der gisper og griner over de smådrillerier, ismændene laver.

Maraş is er også populært at spise sammen med den tyrkiske ostekage Künefe. Læs mere om Künefe på tyrkiskeopskrifter.dk

Scoop Yoghurtis

Er is altid usundt? Svaret er nej.

Scoop isbutik sælger yoghurtis, som er uden fedt og sukker. Den farverige Frozen Yogurt Bar & Café har åbnet sine døre
ved siden af det smukke En Vie Beach for snart 2 år siden.

Udover at sælge yoghurtis med 5 forskellige varianter (nautral, fersken, vilde bær, jordbær og druer) har de også Milkshakes, Freakshakes, Ice-Cream Scoops, Special Ice-Cream, Vafler, Donuts, og forskellige drikkevarer

– Alt sammen super Instagram venlig!

mavi kus is, is i tyrkiet, is i alanya, alaya is, hjemmelavet is, is med unikke smage
Til venstre: Plain milk og valnødder. Til Højre: Saltet karamel og vilde skovbær.
Mavikuş is butik

Elsker du hjemmelavet is og unikke smagsvarianter? Så skal du besøge Mavikuş!

På en lille sidegade tæt på Atatürk statuen genåbnede isbutikken Mavikuş igen sine døre i 2019. I køkkenet bag butikken laves lækre smagsvarianter og hjemmelavet is, skabt med kærlighed.

Prøv unikke smagsoplevelser som; Kardemomme & Rose, Chili Chokolade og Lavendel. Mavikuş har selvfølgelig også chokolade, vanilje og jordbær.

rolling ice cream, is fra tyrkiet, tyrkisk is, is fra Tyrkiet

Rolling ice cream

Dette er en is, der går under rigtig mange navne! For at nævne nogle stykker er isen kendt som: Rolled Ice Cream, Roll Ice Cream, Thai Ice Cream og Stir-fried ice cream.

Rolling ice cream fremstilles af mælk, fløde og sukker samt ønskede tilsatte ingredienser, for at give isen smag. Du kan f.eks vælge friske jordbær, bananer, chokolade, kinderæg, nutella, kiwi og meget meget mere.

Den flydende masse af mælk, fløde og sukker hældes på en -20 grader pladde og derpå bliver massen til is. Når rulleprocessen er afsluttet, er resultatet ruller af glat, halvfast is eller gelato. Rullerne anbringes i en lodret position i et bærer og toppes med forskellige toppings og dekorationer.

Denne frosne dessert stammer fra Thailand under navnet Thai rolled ice cream” or “stir-fried ice cream”. Siden har store dele af verden tager trenden til sig og gjort isen verdenskendt.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Is i Alanya
  • Alanya is butikker
  • Tyrkisk is
  • Rolling ice cream
  • Thai ice cream
  • Maras doldurma
  • Yoghurt is

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.