Nyheder

Rejseforsikring: Det skal du huske!

Ved du, hvordan din rejeforsikring bør dække ved rejse til Tyrkiet?

Ferien kan hurtigt blive meget dyr, hvis du bliver syg undervejs, og du ikke har styr på din rejseforsikring.

Men hvad skal du tjekke, inden du køber en dyr rejseforsikring til Tyrkiet? Få de gode råd her.

Det gule- og blå sygesikringsbevis dækker ikke i Tyrkiet.

Det er derfor vigtigt at man tegner en rejseforsikring som dækker i Tyrkiet.

Tyrkiet bliver kaldt Udvidet Europa hos de fleste danske forsikringsselskaber.

Der er stor forskel på de rejseforsikringer forsikringsselskaberne tilbyder og hvad de dækker. Hver f.eks opmærksom på om forsikringen dækker hjemtransport til Danmark.

Hver opmærksom på de fleste rejseforsikringer har et ekstra tillæg, hvis man rejser i mere end 4 uger / 30 dage i træk.

Læs også: Hver fjerde tror det blå kort dækker i Tyrkiet

Tjek om du allerede er dækket

Før du køber en rejseforsikring så tjek, om dine andre forsikringer allerede dækker dig. Din private familieforsikring eller din indboforsikring kan godt have rejsedækning, så se, hvordan de dækker, inden du tegner en dyr rejseforsikring.

Mange internationale kreditkort indeholder også en rejseforsikring. Læs dog betingelserne grundigt, da der kan være stor forskel på, om forsikringen dækker alle i hele familien eller hvor meget den dækker for eksempel i forbindelse med farlig sport.

En særlig afbestillings- eller rejseforsikring kan være nødvendig, selv om du allerede har en eller begge forsikringer i forvejen. Det gælder, hvis rejsens længde, formål og rejsested falder uden for din årsrejseforsikrings dækningsområde.

Tjek markedet inden du køber

Rejseforsikringer kan købes via dit forsikringsselskab, et rejsebureau eller et rejseforsikringsselskab.

Undersøg markedet grundigt, inden du køber en rejseforsikring. Et privat forsikringsselskab lever af at sælge forsikringer, og de kan derfor have en interesse i at sælge dig en rejseforsikring, uanset om du har brug for den eller ej.

Flere forsikringsselskaber tilbyder rejseforsikringer gennem din indbo- eller familieforsikring, for eksempel som en tillægsdækning. Dette er ofte billigere – særligt hvis du rejser mere end en gang om året.


Dækning i særlige tilfælde

Vær opmærksom på, at visse ting ikke nødvendigvis er dækket af din rejseforsikring:

  • Sportsferier, skiferier og andre aktive ferier kan kræve ekstra forsikring, fordi de ikke er dækket af den almindelige rejseforsikring.
  • Flere forsikringsselskaber, der tidligere har dækket Tyrkiet og Kroatien i deres forsikringer for Europa, gør det ikke længere.
  • Operationer og behandlinger i udlandet er omfattet af særlige regler. Rejser du ud for at modtage behandling i udlandet, dækker hverken det blå sygesikringskort, dine almindelige forsikringer eller dine rejseforsikringer. Det er derfor vigtigt, at du undersøger dette grundigt og eventuelt får en ekstra forsikring med henblik på netop denne type rejser.
  • Kronisk og alvorligt syge skal være ekstra opmærksomme på de private rejseforsikringer. Ofte vil der nemlig være særlige betingelser, der kan betyde, at du ikke er dækket i samme omfang som andre. Bed altid om en forhåndsgodkendelse hos dit forsikringsselskab, hvis du har en kronisk sygdom.
  • Er du over 65 år, skal du være opmærksom på, at nogle forsikringsselskaber kræver en godkendelse, inden de dækker dig på rejsen.
Husk altid hjemrejsedækning

Køb altid hjemrejsedækning uanset hvor du skal på ferie. Det kan blive rigtig dyrt, hvis du selv skal betale for at komme hjem fra en ferie med et brækket ben.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.