BørnefamilierSeværdigheder

Seværdighed: Kurşunlu vandfaldet i Antalya

Vil du gerne opleve et storslået vandfald og smuk natur, så tag en tur til Antalya.

Kurşunlu vandfaldet, eller Kurşunlu şelalesi som det hedder på Tyrkisk, ligger i Kurşunlu National Park i Antalya regionen.

Den naturskønne park strækker sig over 33 hektar land, og består af et stort vandfald og mindst et dusin mindre vandfald. Små gangstier og broer fører dig rundt i hele parken.

Hovedattraktionen er det 18 meter høje Kurşunlu vandfald, der styrter ned i en turkisblå sø, Nilüfer Gölü (Nøkkerosesøen). Hele vejen rundt foran vandfaldet er der små foto spots, hvor man kan tage perfekte billeder af vandfaldet til fremtidige minder eller sociale medier.

Vandet er alle steder fyldt med små fisk, som lever i et med naturen, for fiskeri er ikke tilladt i parken.

Parken er det perfekte sted at holde en familie picnic, og ellers er der mulighed for at nyde en tyrkisk frokost ved parkens små restauranter. Parken ligger i et skovområde ca. 20 km. udenfor Antalya, ikke langt fra Antalya lufthavn. Der er skilte fra hovedvej D400 hen til vandfaldet.

I parken er der udsigtsterrasser, legepladser, restauranter og toiletter.

Hvis du gerne vil opleve flere vandfald mens du er i Antalya, så kan du kører de 13 km til Aç Düden Vandfald ( det nedre Düden vandfald) og Yukari Düden Vandfald (Det øvre Düden Vandfald).

Sådan kommer du til Kurşunlu vandfaldet

Den nemmeste måde at komme dertil er med bil eller i en taxi. Der er gratis parkering ved indgangen til parken. Husk kamera, da der er mulighed for at tage nogle utrolige flotte billeder.

Historien bag Kurşunlu National Park

I 1986 blev området omdannet til en park og åbnet for besøgende.

I 1991 bliver 586 hektar reservere som en naturpark, da den har et unikt naturligt landskabstræk, hvor sund skovstruktur og rige plantesamfundsprøver integreres med interessante vand- og klippeformer.

Kursunlu vandfaldet, kunsunlu vandfaldet, Kursunlu selale, antalya vandfald, antalya oplevelser, oplevelser i Antalya, seværdigheder i Antalya, naturoplevelser i Tyrkiet, Alt om Alanya, oplevelser nær Alanya
Praktisk information om Kurşunlu vandfaldet

Tyrkisk navn: Kurşunlu şelalesi

Entré: 28 tl (ano 2023)

Åbningstider: Hver dag fra kl. 08.30 – 19.00

Adresse: Kursunlu Şelalesi, 07119 Aksu/Antalya

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Vandfaldet i Antalya
  • Kunsulu vandfaldet
  • Oplevelser nær Antalya lufthavn
  • Vandfald nær Antalya
  • Vandfald i Tyrkiet
  • Seværdigheder i Antalya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.