Tyrkiske retter, som du skal smage i Alanya
Alanya byder på masser af lækker tyrkisk mad.
Alt fra lækre linsesupper til sukker søde desserter med nødder.
Overalt i Alanya finder du lokale restauranter, som servere lækker tyrkisk mad; morgen, middag og aften. I denne artikel kan du læse om tyrkisk retter, som du skal skal smage i Alanya. Hvis du søger mere mad inspiration kan du også læse 15 tyrkiske retter du skal smage i Tyrkiet.
Tyrkiske retter, som du skal smage i Alanya
Tyrkiske supper
Et traditionelt tyrkisk måltid starter ofte med en portion suppe.
Tyrkerne er eksperter til at lave suppe efter sæsonens grøntsager, og med deres mange smags fulde krydderier.
Vi kan varmt anbefale at du smager; Mercimek çorba (linsesuppe), Ispanak çorba (spinat suppe), Yayla çorba (tyrkisk landsby suppe) eller Hülüklu corba (tyrkisk bryllups suppe)
De mange varianter af kebab
Kebab er et persisk ord, der betyder grillet kød. I Tyrkiet findes der er utal af kebab retter og du skylder dig selv, og prøve mindst én af dem – og gerne mange mange flere.
Vi kan varmt anbefale Döner kebab (kebab rule), Iskender Kebab (kebab kød med brød, tomatsovs og yoghurt), Çağ Kebab (lammekød, stegt på et horisontalt spyd som serveres med et tyndt lavabrød.) eller Adana kebab (kendt kebab ret fra Adana).
Çiğ köfte
Oprindeligt var Çiğ köfte en ret lavet på råt kød, tilberedt med forskellige krydderier.
I dag er det dog de færreste steder som stadig laver det med råt kød (og altid tydeligt skrevet hvis det er). I stedet bruges der bulgur, grøntsager og krydderier.
Alle bør smage det lækre Çiğ köfte og man skal sjældent lede længe efter et sted at købe det. Små Çiğ köfte butikker findes nemlig overalt i Alanya og du kan enten nyde det på stedet eller som takeaway. En dürum rulle med Çiğ köfte kan købes for omkring 18 TL.
Hamsi (ansjoser)
De små ansjoser bliver fanget af lokale fiskere fra november til omkring marts. Den mest almindelige måde at spise ansjoserne på er i ‘Tava’ (pande), ‘Izgara’ (grillet), med ris (hamsi pilavı), eller med brød (hamsi ekmeği).
Folk fra Sortehavet har mange opskrifter med Hamsi. De laver hamsi köfte (fiskeboller), hamsi dolma (grøntsager fyldt med ansjoser) og hamsi buğulama (ansjos gryderet) for blot at nævne nogle stykker. Hvis du er gået glip af Hamsi sæsonen, er der også mange andre fiske du kan afprøve i Alanya, hvis du vil vide mere så læs Guide til det tyrkiske fiske marked.
Den tyrkiske ostekage Künefe
En berømt dessertret er Künefe fra Hatay er en sød kage, der bedst spises på en af de mange Künefe restauranter i Alanya. Künefe er lavet i en metalbakke med ost (kaşar), dækket med kadayif (strimlet fillodej) og overdækket med sukker sirup. Den skal spises varm med smeltede ost indeni.
Læs mere om den tyrkiske ostekage her.
Tyrkiske retter, som du skal smage i Alanya
- Tyrkiske supper
- De mange varianter af kebab
- Çiğ köfte
- Hamsi (ansjoser)
- Den tyrkiske ostekage Künefe
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!
Denne artikel omhandler:
- Tyrkisk köfte
- Tyrkiske retter du skal smage
- Mad fra Tyrkiet
- Kødboller fra Tyrkiet
- Opskrift på tyrkisk mad
- Tyrkiske supper
- Mad du skal smage i Tyrkiet
Billederne i denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk, tyrkiskeopskrifter.dk og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.