KulturNyt fra Alanya

Cleopatra stranden stadig en af Europas bedste!

Cleopatra stranden i Alanya er for 3. år i træk blevet kåret til en af Europas bedste strande af TripAdvisor i 2019.

TripAdvisor er et af verdens største anbefalingssider, og de har igen i 2019 lavet en top 25 over de bedste strande i Europa. Cleopatra stranden er endnu engang på listen og er i år nr 14.

I år 2017 lå Cleopatra stranden som nr. 21 på listen og i 2018 lå stranden nr. 6. Første pladsen gik i år til La Concha beach i Spanien. Selvsamme strand fik også første pladsen i 2017 og 2018.

rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan

Kleopatra beach, cleopatra beach, alanya strande, europas bedste strande, strande i europa, tyrkiets bedste strande

4 tyrkiske på listen over Europas bedste strande

Cleopatra stranden i Alanya er dog ikke den eneste tyrkiske strand, som er på Tripadvisors Top 25 over de bedste strande i Europa.

På plads 15 ligger Iztuzu Beach i Daylan (nær Marmaris), på plads 21 ligger Icmeler beach i Marmaris og på plads 25 ligger Kaputas Beach, nær Kas. Marmaris og Kas er ligesom Alanya en populær ferie by i Tyrkiet, hvor tusindvis af danskere hvert år rejser til. Se mere om rejser til Marmaris her.

Se alle de 25 strande på listen her.

Alanyas skønne Cleopatra strand

Cleopatra stranden er ligger på Alanyas vestlige side og stranden fortsætter helt hen til klippen med Alanyas borg og svævebanen på.

Cleopatra stranden er populær blandt turister og fastboende, da sandet på stranden er fint og stranden er stort set sten- og klippe frit.

På Damlatas delen af Cleopatra stranden er der også en handicap strand, så alle kan få mulighed for et dyp i det skønne middelhav.

Watetsport-vandsport-alanya

Mange aktiviteter på Cleopatra stranden

I 2017 åbnede Alanyas svævebane nær Cleopatra stranden. Fra svævebanen får man en uforglemmelig udsigt over stranden og Alanya by.

For enden af Cleopatra stranden ligger også drypstenshulen på Damlatas.

Tæt ved stranden er der også en stor park og ind på den gamle kirkegård har man god mulighed for at finde fritlevende skildpadder. Hvis man er til sport så er der flere steder opstillet beachvolley baner på stranden. Banerne er gratis at benytte og tyrkerne elsker at spille beach volley, så det er ikke et problem at lave 2 hold til et spil på stranden.

Er man mere til en tur på vandet, så er der et bredt udbud af vandsport på Cleopatra stranden, f.eks. vandski, windsurfing, paraglidning og dykning. Priserne varierer alt efter, hvad man gerne vil prøve og, hvor lang tid man gerne vil være på vandet. Læs mere om Alanyas strande i vores guide her.

Find hotel på Cleopatra siden her


Kilde: Tripadvisor

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.