Nyt fra AlanyaTyrkisk mad og opskrifter

Gadekøkkener: Streetfood i Alanya

Gadekøkkener eksisterer i alle kulturer i verden og hver kultur har sin version.

Hvilken form for streetfood man kan få i Alanya skifter efter sæson, men duftene er himmelsk hele året rundt.

Når du går igennem gaderne i Alanya, vil du hurtigt få øje på det store udvalg af forskellige gadekøkkener som servere streetfood. Det kan være svært at modstå dem, men hvorfor skulle man også det, når man for billige penge kan smage på det hele!

I Tyrkiet bliver gadekøkkenerne ofte brugt som en hurtig snack mens man går.

opskrift på simit, opskrift på tyrkisk mad, tyrkiske opskrifter, opskrifter på mad fra Tyrkiet, tyrkisk brød, tyrkiske kranse, tyrkiske morgenmadskranse
Simit brød

Simit sælgerne er overalt i Alanya. Det er et af tyrkernes favorit brød og er denne streetfood er uden tvivl den mest populære i Alanya. Om morgen kan der ofte være kø ved boderne, da mange tyrkere spiser simit som morgenmad.

Simit er et cirkulært sesambrød, kendt af mange som en tyrkisk bagel, fordi den har samme form som en bagel. Udenpå er den sprød og indeni er den blød hvid brød uden kerner.

Hos Simit boderne kan du også købe pålæg som f.eks ost eller nutella hos sælgerne. Gadesælgerne står ved deres små boder til de har udsolgt, også lukker de for dagen.

döner kebab, kebab, Tyrkisk döner kebab, tyrkisk fastfood, tyrkisk streetfood,
Döner kebab

En anden ret du vil finde mange steder er döner. De laves med kylling, oksekød eller lam, der bliver grillet og derefter bliver fordelt på et stykke fladbrød med salat.

Den tyrkiske döner kebab er anderledes end den danske döner kebab. Mens der i Danmark er fokus på tyndt brød og masser af dressing, er kødet samt friske grøntsager, som regel løg, tomat og salat i fokus i Tyrkiet og dressing er yderst sjældent.

Mange steder sælger “studenter tilbud” hvor man kan få en döner kebab og en tyrkisk ayran til mellem 20-30 tl.

spiselige kastanjer, kan man spise kastanjer, fakta om kastanjer, fakta om spiselige kastanjer
Kastanjer og majs

Alt efter sæson, skifter de små gadesælgere mellem majs og kastanjer. Om sommeren sælger de majs, om vinteren frisk ristede kastanjer.

Ristede kastanjer er meget populært om vinteren, hvor de fungerer som en varm snack på en kold dag.

Majsene kan tilberedes på to forskellige måder; kogt eller grillet, begge smager skønt. Majs serveres med salt. Nogle steder kan man også købe klargjorte majskorn i en kop, som er nemmere at spise end majskolber.

Læs også >> Guide til det bedste streeet food i Istanbul

Muslinger Tyrkiet, fyldte muslinger, muslinger med ris, fyldte muslinger med ris, tyrkisk streetfood, gadekøkkenerne i Alanya, Tyrkiet fastfood,
Fiskesandwich og fyldte muslinger

Ved havnefronten i Alanya, kan du i dele af sæsonen købe en sandwich med ansjoser. Gå efter skiltene med ”Balık ekmek” eller følg helt simpelt duften af grillet fisk.

Langs havnen finder du også flere streetfood boder i Alanya, hvor du kan købe ”Midye dolma”, som er fyldte muslinger med ris, der smager himmelsk. Midye dolma kan også købe på nogle restauranter og barer i Alanya.

Çiğ köfte, cig kofte, billig tyrkisk mad, tyrkiske retter man skal smage, mad fra Tyrkiet, tyrkisk fast food, vegansk mad fra Tyrkiet, tyrkiet veganer mad
Çiğ köfte

Oprindeligt var Çiğ köfte en ret lavet af råt kød, tilberedt med forskellige krydderier. Nu om dage er det rå kød dog erstattet af bulgur, grøntsager og krydderier, så retten i dag er en vegansk ret. Nogle få tyrkiske restauranter har en sjælden gang imellem Çiğ köfte med råt kød.

Hvis du kunne tænke dig at smage den lækre Çiğ Köfte, skal du sjældent lede længe.

Små butikker, som sælger Çiğ köfte, kan findes overalt i Alanya, og du kan enten nyde den på stedet eller som takeaway. En lavaş-rulle med Çiğ köfte kan købes for omkring 17tl.

Maras is, maras ice cream, is fra tyrkiet, tyrkisk is, is fra Tyrkiet
Tyrkisk is

Sidst men ikke mindst, hvad er ferie uden is og hvad er en streetfood oversigt uden dessert? Overalt i Alanya vil du finde Maraş Dondurması (tyrkisk ”tyggegummi” is).

Traditionen tro, skal sælgerne lave lidt løjer med dig, før du får lov at smage på den dejlige, kølige is men tag løjerne med et gram salt, for det er en uundgåelig tradition.

Maraş Dondurması er en let is, som ikke smelter hurtigt, sammenlignet med almindelig is.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk köfte
  • Tyrkisk streetfood
  • Mad fra Tyrkiet
  • Gadekøkkenerne i Alanya
  • Alanya streetfood
  • Populære retter i Tyrkiet
  • Populær mad i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.