Nyt fra Alanya

Guide til regnvejrsdage i Alanya

Alanya er kendt som en ferieby med høj sol og lange dage på stranden, men regnvejrsdage er uundgåelige og en alt afgørende faktor for byens landbrug.

Skulle det komme til at regne på ferien i Alanya, så betyder det ikke, at der ikke er noget at lave.

Alanya byder på rigtig mange indendørs aktiviteter, og nogle af dem gennemgår vi i denne artikel.

Guide til regnvejrsdage i Alanya:

upside down villa alanya, alanya upside down villa, reverse villa alanya, reverse house alanya, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, oplevelser i alanya, seværdigheder for børn i alanya, alanya seværdigheder for børn

Upside Down Villa ved Dim Cay

Alanyas Upside Down Villa er et hus ved Dim Cay, hvor alt indeni huset er limet fast i loftet, hvilket på fotografier giver en illusion af at du står på hovedet.

Upside Down Villa er 100 m2 stort fordelt på 2 etager. I stueetagen er entreen og et farverigt børneværelse. På 1. salen er der køkkenalrum med stue og køkken, et soveværelse og et badeværelse. Alle værelserne er indrettet farverigt og med mange genstande og hjørner til at tage billeder i.

Vil du læse mere om Upside Down Villa Alanya, så klik her.

Cücemler grotten, dværg grotten, drypstensgrotte alanya, drypstensgrotte sapadere, drypstenshule sapadere, drypstenshule, drypstens grotte alanya, drypstensgrotte tyrkiet

Cüceler grotten

Hvis i har lejet en bil, så er et hyggeligt tur mål Cüceler grotten på en regnvejrsdag. Grotten er også kaldet dværg grotten, og den ligger tæt på det populære Sapadere vandfald, som også er muigt at besøge, hvis regnen skulle ophøre.

Nogle kalder også Cüceler grotte for regnbuegrotten, da der inde i grotten er et smukt farvespil fra de forskellige mineraler som er i grotte.

Dværg grotten fik sit navn fordi en dværg i 1900 tallet gemte sig fra sine forældre i grotten.

Vil du læse mere om Dværg grotten, så klik her. 

alanyum, seværdigheder i alanya, alanyum shopping center, shopping center alanya, alanya alanyum, alanyum alanya,

Shopping i Alanyum

På 35 meter vejen, ude ved Cikcilli findes shoppingcenteret Alanyum. I centeret finder man forskellige butikker, cafer, dagligvare butikker og en biograf.

Er der overskyet en af dagene i ferien eller vil I gerne bruge dagen på shopping i etableret butikker, er dette shoppingenter ideelt at besøge. Centeret er 3 etager stort, men blandt andet et stort legerum på øverste etage.

Vil du læse mere om Alanyum, så klik her.

alanya biograf, biograf alanya

Gå i biografen

Selvom der ikke vises mange engelsk talende film i Alanyas biografer, kan man alligevel nogle gange være heldig.

Det er som regel de helt store Hollywood film der er på engelsk. I Alanya er det super billigt at gå i biografen. En billet koster typisk mellem 10-12 TL + lidt ekstra hvis det er 3D.

Der er en biograf ved siden af Aquapark i Alanya centrum og en i Alanyum.

Alanya go kart, alanya park karting, oplevelser i alanya, seværdigheder i alanya, adrenalin i Alanya, Alanya gokart, Tosmur gokar, gokart alanya, oplevelser i Alanya, kør gokart i alanya, action i alanya, nyheder fra Alanya, Alanya nyheder

Go kart i Tosmur

Lidt undenfor Alanya by, nærmere bestemt Tomur, ligger en 5000 m2 stor Go kart bane, med i alt 10 Go karts. Banen er indendørs og derefter er det en oplagt aktivitet til en regnvejrsdag.

Efter et godt race er der på Go kart banen er det også muligt at få stillet tørsten eller sulten i den lille cafe ved banen.

Vil du læse mere om Go kart i Alanya, så klik her. 

tyrkisk bad, tyrkisk bad alanya, hamam alanya, alanya hamam, alanya tyrkisk bad, kvidne hamam alaya, alanya kvinde hamam, turkish bath alanya, alanya turkish bath

Tyrkisk bad / Hamam

En perfekt måde at bruge en regnvejrsdag er i et Tyrkisk bad (også kaldet Hamam). Tyrkisk bad er også noget som tyrkerne har benyttet sig af i tusindvis af år og en lækker luksus, som man bør opleve på sin ferie i Alanya.

Man kan finde tyrkiske bade flere steder i Alanya. I tyrkisk bad kan man nyde mange gode og afslappende timer, imens der bliver kræset om en.

Vil du læse mere om tyrkisk bad, så klik her. 

moske alanya, alanya moske

Besøg en moske

Da Tyrkiet er et muslimsk land, kan man selvfølgelig både se og hører moskeerne når man besøger Alanya.

Har man aldrig set det indvendige af moske, så kan dette klart anbefales at gøres på en regnvejrsdag. De fleste moskeer er meget smuke både udvendig og indvendig og en af de gratis seværdigheder i Alanya.

Vil du læse mere om hvordan du besøger en moské her. 

Læs også: 30 seværdigheder i Alanya, du skal se!

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.