FestivallerKulturNyhederNyt fra AlanyaOktober

Tropisk frugt festival i Alanya 2022

Alanya er Tyrkiets tropiske have.

Fra den fredag D. 21 til søndag D. 23 oktober 2022 vil Alanya´s første tropiske frugt festival blive afhold foran Alanyas kommune på havnen. Oprindeligt skulle den første festival være afholdt i 2020, men det blev dengang aflyst på grund af pandemien.

Teamet for den første tropiske frugt festival er avokado, en af Alanyas mest produceret tropiske frugter. På tyrkisk hedder festivalen Alanya Tropikal Meyve Festival.

I området omkring Alanya vokser der en bred vifte af tropiske frugter, fra avocado til mango og fra dragefrugt til papaya. Mange af de eksotiske frugter finder du i vores artikel eksotiske frugter fra Alanya området.

Det er Alanya kommune som står bag festivalen. Kommunen har i mange år haft fokus på at promovere Alanyas lokale køkken og landbrug. Den tropiske frugt festival er en kombination af Alanyas landbrug og lokale køkken.

Artiklen fortsætter under billedet

Alanya tropisk frugt festival, Alanya Tropikal Meyve Festivali, Alanya festivaller, Alanya festival, eksotiske frugter, Alanya eksotiske frugter

Alanyas Borgmester om den nye festival

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel har udtalt følgende om festivalen:

“Alanya er en storby, der har udført meget banebrydende arbejde i sine institutioner og beboere, som har en urban identitet og bevidsthed. Alanya, turismens hovedstad, fortjener bestemt også at være kendt for sine tropiske produkter, landbrug og gastronomi. Vi arrangerer ‘Tropical Fruit Festival’ med et helt nyt koncept, ved at samle landbrug og gastronomi under en festival. Under festivalen sigter vi mod at gøre opmærksom på de vigtige produkter i Alanya, give de lokale inspiration til nye opskrifter og støtte vores producenter. Jeg inviterer alle vores folk til festivalen, som afholdes den 21-22-23 oktober 2022 med temaet ‘Avocado’.

Alanya avokado, eksotiske frugter, frugter fra Alanya, eksotiske frugter fra Alanya, avokado, fakta om avokado, guide til avokado, gode grunde til at spise avokado, Alanya landbrug, bazar i Alanya, marked i Alanya,

Kort om Alanyas Avokadoer

Der laves mere end 8 forskellige retter mad med avokado i Alanya. Produktion af avokado i Alanya området startede i 1990. Siden har det vokset sig kæmpe stort. I dag producerer Alanya området 70% af Tyrkiets samlet produktion af avokadoer.

Alanya tropisk frugt festival, Alanya Tropikal Meyve Festivali, Alanya festivaller, Alanya festival, eksotiske frugter, Alanya eksotiske frugter
En af dommerne vurdere en konkurrence deltagers avokado have.

Alanyas smukkeste avokado have

Før festivalen kunne lokale deltage i konkurrencen om den Alanyas flotteste avokado have. Under festivalen bliver vinderen af Alanyas flotteste avokado have også fundet. Under festivalen vil vinderen blive offentliggjort.

Der vil også blive afholdt konkurrence om “Alanya´s tungeste avokado” i samarbejde med Alanya Chamber of Agriculture og Avocado Producers Union.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Eksotiske frugter fra Alanya
  • Alanyas eksotiske frugt festival
  • Eksotiske frugter fra Tyrkiet
  • Tyrkiets eksotiske frugter
  • Alanya festival
  • Festival i Alanya
  • Eksotisk frugt festival

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.