MartsNyt fra Alanya

Seværdigheder til påsken i Alanya

Hver år rejser rigtig mange danskere til Alanya for at nyde solen i påske ferien.

Alanya.Dk har lavet en guide med gode og sjove aktiviteter til påskeferien i Alanya, som både børnefamilier, par og singler kan få glæde af.

Denne guide masser af inspiration til hvad man ellers kan lave i Alanya i påsken, hvis man ikke ønsker at ligge på stranden hverdag.

Et skønt vejr i påske ferien

Vejret lover godt for påsken i Alanya. Næsten hver dag bliver temperaturen 20 grader, og det giver mulighed for både at tage på stranden, gå turer i Alanya og kører på udflugter.

Aktiviteter i påsken i Alanya

red tower, red tower alanya havn, alanya red tower, Red Tower, alanya havn red tower, Alanya, ferie i alanya, røde tårn, røde tårn alanya, alanya røde tårn, det røde tårn i alanya, museum i alanya, alanya havn, aktiviteter i alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, guide til alanya,

Red Tower

Hvis I endnu ikke set Red Tower indefra, så bør I gøre dette i påsken. Red Tower fungere i dag som et museum, der en udstiller bl.a. historiske samlinger af våben, skibsmodeller og redskaber fra den seljukkiske og osmaniske periode af tyrkisk historie og er en oplevelse for alle, som elsker historie.

Man kan komme til op på taget af Red Tower og gå rundt om langs muren og nyde en af byens bedste udsigter med 365 graders panorama over byen og Borgen. Hvis du vil vide mere om Red Tower og det historie, så klik her.

Alanya jeep safari, Jeep safari tur i Alanya, oplevelser i Alanya, Seværdigheder i Alanya, Alanya seværdigheder, 4-hjuls tur i Alanya, udflugter i Alanya, Dim cay Alanya, Oba Cay floden Alanya, besøg en landsby i Alanya, Alanya landsbytur, Oba floden

Tag på Jeep Safari

Jeep Safari er en populær aktivitet i Alanya, Tyrkiet, der tilbyder spænding, eventyr og muligheden for at udforske det naturskønne og spektakulære landskab i området. Det er en fantastisk måde at opleve Alanyas omgivelser på og få en anderledes turistoplevelse.

På en Jeep Safari bliver du kørt rundt i robuste jeeps, der er velegnede til terrænkørsel. Du vil opleve spændingen ved at krydse udfordrende terræn, passere gennem små vandløb og blive omgivet af den naturlige skønhed i området.

Turer med Jeep Safari i Alanya

markeder i alanya, alanya markeder, bazar i alanya, alanya bazar, sæsonens frugt og grønt i Tyrkiet, sæsonens frugt og grønt i Alanya, frugt og grønt fra alanya, shopping i Alanya, alanya shopping,, kaki frugter, sharon frugt, kaki, oktober bazar Alanya,

Gå på marked

På de forskellige frugt og grønt markeder i Alanya, kan man opleve en helt unik stemning, når de lokale går på indkøb for at købe frugt og grønt, mens de forskellige købmænd råber tilbud efter de mange handlende.

Foråret i Alanya kan på mange måder sammenlignes med den danske sommer, når det kommer til hvad der er på sæson men der vokser også mange eksotiske frugter i Alanya, som ikke kan købes i Danmark. Hvis du vil vide mere kan du læse listen over hvad der er på bazar i Marts her.

Der er bazar hver dag i ugen, men det er forskelligt fra dag til dag, hvilken bydel der er bazar (se Alanya.dks bykort over bazarer). Mange af bazarene har også tøj og tasker.

Vil du læse mere om bazerne i Alanya, så klik her. 

Dim cave alanya, dim cave, din cay, drypstensgrotte, grotte tyrkiet, Alanya, ferie i alanya, bolig ejer i alanya, bolig i antalya, lejlighed i alanya, billig lejlighed alanya, job i alanya, gode råd til ferien, udflugter i alanya, oplevelser i alanya

Dim Cave grotten

Dim Cave er en drypstensgrotte oppe i Alanyas bjerge og et skønt udflugtsmål.

Grotten har været åben for turister siden 1999, og der er en gangsti hele vejen igennem. Temperaturen er stabil hele året. Inde i grotten er der 18-19 º C og luftfugtigheden er ca. 90 % hele året. Denne seværdighed er perfekt for både børnefamilier, par og folk som rejser solo.

Hvis du ønsker at besøge grotten, så læs mere om Dim cave her.

Tyrkiets nationalblomst, Tyrkiets nationalblomst er tulipan, tulipan på tyrkisk, hvad er tyrkiets nationalblomst, fakta om tyrkiet, fakta om alanya, tulipaner Alanya, Alanya blosmter, alanya forår

Nyd duften af tulipaner

I marts måned blomster tulipanerne allerede i Alanya og det bedste sted at opleve den er i den lille park ved siden af Atatürks statue i centrum af byen. Her blomster tulipaner i mange farver og via de små stier er det muligt at få rundt mellem de forskellige tulipanbed og tage billeder.

Tulipanen er også tyrkiet national blomst og det er oprindelig dem som gav tulipanen til Holland. Alt det og meget mere kan du læse om her.

Delik Deniz i Gazipasa

De lune forårs temperaturer gør det muligt at være udendørs, uden at svede som en gal, hvilket ofte er tilfældet for sommermånederne. En af de hyggelige seværdigheder, som man kan udforske i marts er Delik Deniz i Gazipasa.

Stedet ligger ca. 30-45 minutter fra Alanya. Her kan du opleve en hyggelig indesluttet strand omgivet af en klippe med et hul ud til havet.

I vores artikel om Delik Deniz kan du læse mere om hvordan du finder stedet og hvad du kan opleve der.

yalan dunya grotten, yalan dünya hulen, drypstenshuler i Alanya, Alanya drypstenshuler, seværdigheder i Alanya, Seværdigheder i gazipasa, gazipasa seværdigheder, drypstensgrotte gazipasa, drypstenshule gazipasa

Yalan Dünya grotten

Hvis du køre til Gazipasa for at se Delik Deniz, så tilføj grotten Yalan Dünya til dine planer, da de to steder ligger forholdvis tæt på hinanden.

Yalan Dünya grotten er en af de dybeste grotter i Tyrkiet. Hulen vurderes til at være 3 – 4 kilometer lang, men kun 450 meter er åben for offentligheden på grund af, at dele af loftet styrtede sammen i 1950.

Hulen er omkring 5 millioner år gammel hvilket som placerer grotten i Pliocæn-epoken, som er tidsperioden for skabelsen af den verden, vi kender i dag. Det er også tidsperioden, hvor Homo Erectus levede sammen med forfædrene til de mange dyr, planter og fisk, vi kender i dag.

Hvis du vil vide mere om grotten, så har vi skrevet en hel artikel om den her.

upside down villa alanya, alanya upside down villa, reverse villa alanya, reverse house alanya, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, oplevelser i alanya, seværdigheder for børn i alanya, alanya seværdigheder for børn

Upside Down Villa ved Dim Cay

Alanyas Upside Down Villa er et hus, hvor alt inde i huset er limet fast i loftet, hvilket på billeder giver en illision om at du står på hovedet.

Upside Down Villa er 100 m2 stort fordelt på 2 etager. I stueetagen er entréen og et farverigt børneværelse. På 1. salen er der køkkenalrum med stue og køkken, et soveværelse og et badeværelse. Alle værelserne er indrettet farverigt og med mange genstande og hjørner til at tage billeder i. Huset ligger ved Dim Cay, som også er en oplagt seværdighed til påskeferien i Alanya.

Vil du læse mere om Upside Down Villa Alanya, så klik her.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Påske i Alanya
  • Alanya påsken
  • Seværdigheder i Alanya
  • Aktiviteter i Alanya
  • Alanya seværdigheder
  • Aktiviteter i påsken i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.