NyhederNyt fra Alanya

Aktivitetsguide: Solbrændt i Alanya

Rigtig mange bliver i disse dage solbrændt i Alanya.

Og der er ikke noget værre end øm rød hud, når man er på ferie.

I denne artikel vil vi komme med en række idéer til sjove og spændende aktiviteter, som du kan lave, når du har fået en smule for meget sol og huden er følsom.

Mens det er vigtigt at tage sig af sin solbrændte hud og undgå yderligere skade, behøver du ikke at gå glip af alt, hvad denne smukke by har at tilbyde. Fra en hyggelig tur på museum til naturskabte seværdigheder der alle passer perfekt til en solbrændt dag i Alanya.

Læs også >> Gode råd til at undgå solskoldning og få en pæn kulør

Tag et kig på vores liste og lad os hjælpe dig med at finde de bedste måder at nyde din tid i Alanya, selv når solen har været lidt for generøs mod din hud.

Aktivitetsguide: Solbrændt i Alanya

fakta om alanya tyrkiet, moske i alanya, moske i tyrkiet, mulimsk moske, alanya religion, tyrkiet religion, fakta om tyrkiet, fakta om alanya, ferie i alanya

Besøg en moské

Det fleste moskéer i Alanya har aircondition og hvis man overholder nogle enkle regler, så kan man som ikke-muslim besøge de tyrkiske moskeer uden problemer. Moskerne i Tyrkiet er utrolig smukke og perfekte at besøge på en varm dag og giver samtidig mulighed for at opleve lidt af den tyrkiske kultur, ganske gratis. 

Læs mere om, hvordan I besøger en moske her

Drypstenshulen på Damlatas, Drypstenshulen alanya, Drypsten alanya, dansk Tv i Alanya, dansk tv i udlandet, dansk tv i Tyrkiet, dr i udlandet, tv3 i udalndet, tv i udlandet, se dansk fjernsyn i tyrkiet, home service i alanya, Home service, se tv over internettet, fakta om alanya, tips til alanya, gode råd alanya, guide til alanya. ferie i alanya, alt om alanya, alanya.dk, alanya dk

Drypstenshulen på Damlatas

Damlatas drypstenshulen ligger på Cleopatra stranden helt op imod bjerget med borgen på og er en mini udgave af Dim cave

Temperaturen inde i grotten er betydelig køligere end den varme tyrkiske sommer udenfor, og med en konstant temperatur hele året på 22,3 C.

Damlatas dryptensgrotten blev opdaget i 1948 i forbindelse med opbygningen af havnen. Den anslås til at være formet i mellem 10.000 år og 15.000 år f.Kr. Drypstensgrotten har fået sit navn på grund af det dryppende vand, der har formet grotten gennem mange årtusinder. Damlatas betyder “dråbe sten” på tyrkisk.

Grotten er 50 Meter lang og 15 meter høj. Drypstenshulen er ikke egnet for gangbesværet og barnevogne, da grotten har mange fugtige trapper og små stier. Læs mere om drypstenshulen på Damlatas her.

alanyum, seværdigheder i alanya, alanyum shopping center, shopping center alanya, alanya alanyum, alanyum alanya, shopping center i Alanya, hvor kan man shoppe i Alanya, Biograf i Alanya, Alanya biograf, Alanya sinema, alanya biograf, biograf alanya, Alanyum biograf, biograf i Alanya, vinterferie i Alanya, regnvejr i Alanya

Gå i biografen

Selvom der ikke vises mange engelsk talende film i Alanyas biografer, kan man alligevel nogle gange være heldig. Det er som regel de helt store Hollywood film der vises på engelsk, med tyrkiske undertekster.

I Alanya er det super billigt at gå i biografen. En billet koster typisk mellem 90-100 TL + lidt ekstra hvis det er 3D. Der er en biograf ved siden af Aquapark i Alanya centrum og en i Alanyum.

alanyum, seværdigheder i alanya, alanyum shopping center, shopping center alanya, alanya alanyum, alanyum alanya, shopping center i Alanya, hvor kan man shoppe i Alanya, Biograf i Alanya, Alanya biograf, Alanya sinema

Tag på shopping i Alanyum

Alanyum er det 4. etager stort shoppingcenter i Cikcilli. Bus 3, 2, 10, 202 er blandt nogle af dem der kører lige til døren. Shoppingcenteret er med ægte butikker, og har prutter man ikke om prisen. Perfekt til at shoppe igennem på en dag med solbrændt hud.

Den øverste etage er restaurant område og har kan også findes et lege område for børn. Det er også her du finder en af Alanyas biografer.

Atatürks hus, Atatürk, ataturk, tyrkiets leder, hus i alanya, gratis oplevelser i alanya, Atatürk hus i alanya

Atatürks hus

Atatürks hus fungere i dag som museum. Udstillingen i huset minder om udstillinger fra Den Gamle By i Århus.

Huset er i 3 etager og der er udstillet gamle tyrkiske møbler, traditionelle tyrkisk påklædninger, fotos, gamle våben, smykker og bøger. I huset kan man også se et traditionelt tyrkisk køkken fra ca. 1935 og et hamam (tyrkisk bad).

Overalt i huset forklaringer på, hvad man ser og beskrivelser står på tyrkisk og engelsk. Entréen Gratis. Læs mere om Atatürks hus her.

Alanya museum, museum alanya,

Alanyas arkælogiske museum

Tæt ved det Damlatas grotten i Alanya centrum finder i Alanyas arkælogiske museum. Museet har udstilling både indenfor og udenfor og er et besøg værd for alle, som elsker tyrkisk historie. Museet er ikke stort men alligevel er der mange spændende fund at se på museet. Alle skilte står på engelsk og tyrkisk. Læs mere om Det arkæologiske museum her.

Alanya go kart, alanya park karting, oplevelser i alanya, seværdigheder i alanya, adrenalin i Alanya, Alanya gokart, Tosmur gokar, gokart alanya, oplevelser i Alanya, kør gokart i alanya, action i alanya, nyheder fra Alanya, Alanya nyheder

Kør Gokart i Tosmur

Lidt udenfor Alanya by, i Tosmur, ligger en 5000 m2 stor indendørs Go kart bane, med i alt 10 Go karts.

Efter et godt race er der på Go kart banen er det også muligt at få stillet tørsten. Da banen er indendørs er dette en perfekt aktivitet, man kan lave på en dag, hvor huden ikke tåler mere sol.

Vil du læse mere om Go kart i Alanya, så klik her. 

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Oplevelser i Tyrkiet
  • Alanyum shoppingcenter
  • Seværdigheder i Alanya
  • Bedste Seværdigheder i Alanya
  • Oplevelser i Alanya
  • Solbrændt i Alanya
  • Museer i Alanya
  • Grotter i Alanya

GemGem

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.